Грибна ікра не так широко поширена, як кабачкова або баклажанна. Однак вона виходить запашної без додаткових грибних приправ, що робить таку ікру максимально натуральною, наближеної до смаку смажених білих грибів.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Білі гриби – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати ікру з білих грибів на зиму легко! Перебрати білі гриби, видаляючи сміття. При цьому зручно використовувати одноразову губку для миття посуду, вона ефективно видаляє з грибів забруднення.

Небажано брати гриби з будь-якими пошкодженнями і червоточина. Порізати білі гриби на великі шматки, залити водою і швидко промити. Як правило, гриби спливають, тому потрібно обома долонями їх топити в каструлі. Сміття буде вихлюпуватися з водою, а пісок осідати на дні. Довго мити гриби не можна, оскільки із-за трубчастої структури вони швидко вбирають вологу, яка в ікрі не потрібна.

Викласти білі гриби в сковороду, смажити без масла, поки не випарується вода. Поперчити, посолити. Приправи не потрібні.

Цибулю почистити, нарізати півкільцями або кільцями, обсмажують до рум’яного кольору в рослинній олії.

Гриби і цибулю трохи остудити, скласти в чашу блендера або кухонного комбайна, можна також прокрутити через м’ясорубку. Додати часник і подрібнити за допомогою ножів комбайна або блендера. За бажанням можна регулювати ступінь помелу ікри.

Розкласти готову ікру з білих грибів по контейнерах або пакетах і заморозити. Для того щоб скористатися ікрою взимку саме в якості закуски, її потрібно просто розігріти в сковороді.

Приємного апетиту!

Як готувати білі гриби - рецепти