Любителям супів обов’язково сподобається та згодиться рецепт супу зі свіжих білих грибів з куркою. Супчик виходить наваристим і дуже ароматним. Таке перше блюдо оцінять навіть ті, хто не дуже любить супи. У нашій родині цей супчик частий гість.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Білі гриби – 300 гр.
  • Курка – 300 гр.
  • Вода – 3,5 л.
  • Макарони – 70 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Кріп для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати суп з свіжих білих грибів з куркою? Вимийте курку, викладіть її в глибоку каструлю, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Підготуйте білі гриби. Переберіть, очистіть і промийте їх під проточною водою. Великі гриби наріжте на шматочки середнього розміру.

Я використовувала магазинні білі гриби, вони були вже повністю підготовлені для використання і не вимагали додаткової обробки. Картопля добре вимийте і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте соломкою.

Ретельно морква вимийте і очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці або наріжте соломкою, як і картоплю. Також можна скористатися терткою для моркви по-корейськи.

Підготовлений картопля викладіть в каструлю з куркою і доведіть до кипіння. Спосіб нарізання овочів не принципове, кожен вибирає метод, зручний для себе. Мені подобається нарізання соломкою, оскільки, на мій погляд, виходить красиво. Але на смак це ніяк не вплине.

Потім викладіть підготовлені білі гриби. Після повторного закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть суп приблизно 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася і помішуючи.

Потім додайте нарізану моркву і варіть суп ще 15 хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Потім додайте макаронні вироби, для супу краще всього використовувати дрібну вермішель, але у мене вона раптово закінчилася, і я використовувала спагетті, попередньо зламавши їх на кілька частин. Варіть суп ще 5 хвилин.

Після чого каструлю з супом із свіжих білих грибів з куркою зніміть з вогню і залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися. Готовий настоявшийся подавайте суп порційно, за бажанням прикрасивши сметаною і подрібненою зеленню. Я використовувала заморожену кріп.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти