Хочу поділитися смачним і простим рецептом супу зі свіжих білих грибів з картоплею. Такий суп стане відмінним варіантів обіду для тих, хто дотримується Посту. Суп можна варити зі свіжими або замороженими грибами. У період заготівлі грибів я готую білі гриби: відварюю і заморожую їх, а потім використовую при необхідності.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Вода – 4 л.
  • Заморожена суміш овочів – 400 гр.
  • Білі гриби – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за желанію

Процес приготування:

Готувати суп зі свіжих білих грибів і картоплею легко! Підготуйте білі гриби. Ретельно переберіть, очистіть і промийте їх під проточною водою. Великі гриби наріжте на шматочки середнього розміру. Підготовлені білі гриби викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, посоліть і варіть приблизно 40 хвилин. Потім білі гриби вийміть з бульйону.

Зварені білі гриби повністю остудіть і наріжте середнім кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Дістаньте з морозилки заморожену овочеву суміш, яку будете використовувати для приготування супу. Картопля добре вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Грибний бульйон процідіть через дрібне сито, вилийте в каструлю, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Тим часом очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на середньому вогні і налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте до прозорості.

Очищену картоплю наріжте брусочками середнього розміру. У киплячий грибний бульйон викладіть нарізану картоплю, накрийте кришкою і варіть приблизно 7-10 хвилин.

Потім викладіть заморожену овочеву суміш. Доведіть до кипіння і варіть ще 5-7 хвилин. Овочеву суміш можете взяти будь-яку.

Потім викладіть подрібнені білі гриби. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.

В останню чергу додайте в каструлю обсмажений ріпчасту цибулю і лавровий лист і варіть суп ще 10 хвилин під кришкою. Потім акуратно вийміть лавровий лист і зніміть каструлю з ароматним супом з вогню, залиште приблизно на 10 хвилин настоятися.

Готовий настоявшийся подавайте суп порційно, за бажанням прикрасивши попередньо вимитої і подрібненою зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти