Ікра з буряка – недорога заготовка, яка не вимагає широкого розмаїття продуктів. У процесі приготування нічого складного, впорається навіть починаюча господиня, щоб взимку порадувати близьких смачною натуральної закачуванням.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк – 4 кг
- Томатна паста – 250 гр.
- Часник – за смаком
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Оцет яблучний 6% – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування ікри з буряка на зиму гранично простий! Буряк помити, але не чистити. Хвостики і головки не обрізати. Поділити коренеплоди за розміром на 2 миски, варити окремо велику буряк і окремо дрібну. Після варіння буряк остудити, почистити. Зрізати зверху жорсткий хвостик, обрізати тонкі хвостики.
Подрібнити відварну буряк в комбайні або натерти на крупній тертці.
цибулини Почистити і порізати їх кубиками.
Влити в чашу мультиварки рослинне масло, покласти в нього подрібнену цибулю. Якщо обсмажуєте на сковороді, потім для подальшого приготування ікри цибулю треба буде перекласти в каструлю.
Обсмажувати цибулю до прозорого стану.
Коли цибуля буде обсмажена, додати до нього буряк, перемішати. Гасити приблизно 10 хв. Томатну пасту попередньо змішати з невеликою кількістю води.
Додати до буряка з цибулею. Всипати сіль, цукровий пісок, мелений перець.
Додати подрібнений часник, оцет, ретельно розмішати. Тушкувати протягом півгодини.
По чистим банкам розкласти киплячу бурякову ікру, прикрити кришками і стерилізувати півлітрові банки з вмістом 10 хв.
Закатати банки кришками, перевернути під теплим пледом і дати охолонути.
Перемістити загортання в холодне місце і зберігати там протягом зими.
Приємного апетиту!
Салат з буряка з цибулею на зиму Салати з буряка на зиму