Ікра з буряка – недорога заготовка, яка не вимагає широкого розмаїття продуктів. У процесі приготування нічого складного, впорається навіть починаюча господиня, щоб взимку порадувати близьких смачною натуральної закачуванням.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк – 4 кг
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Часник – за смаком
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування ікри з буряка на зиму гранично простий! Буряк помити, але не чистити. Хвостики і головки не обрізати. Поділити коренеплоди за розміром на 2 миски, варити окремо велику буряк і окремо дрібну. Після варіння буряк остудити, почистити. Зрізати зверху жорсткий хвостик, обрізати тонкі хвостики.

Подрібнити відварну буряк в комбайні або натерти на крупній тертці.

цибулини Почистити і порізати їх кубиками.

Влити в чашу мультиварки рослинне масло, покласти в нього подрібнену цибулю. Якщо обсмажуєте на сковороді, потім для подальшого приготування ікри цибулю треба буде перекласти в каструлю.

Обсмажувати цибулю до прозорого стану.

Коли цибуля буде обсмажена, додати до нього буряк, перемішати. Гасити приблизно 10 хв. Томатну пасту попередньо змішати з невеликою кількістю води.

Додати до буряка з цибулею. Всипати сіль, цукровий пісок, мелений перець.

Додати подрібнений часник, оцет, ретельно розмішати. Тушкувати протягом півгодини.

По чистим банкам розкласти киплячу бурякову ікру, прикрити кришками і стерилізувати півлітрові банки з вмістом 10 хв.

Закатати банки кришками, перевернути під теплим пледом і дати охолонути.

Перемістити загортання в холодне місце і зберігати там протягом зими.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салати з буряка на зиму