Кабачкова ікра на тертку за класичним рецептом здатна замінити собою промислово приготовлені аналоги з магазину. Вона запашна, густа, повністю натуральна і солодкувата на смак.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 3 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати ікру з кабачків на тертці, овочі помити, обсушити і почистити.
Всі овочі потерти на тертці і скласти в глибоку каструлю.
Тушкувати на повільному вогні півгодини, періодично перемішуючи.
Для заправки томатну пасту змішати з гарячою водою і добре перемішати.
Додати заправку в каструлю, всипати червоний солодкий мелений перець, влити 2 ст. л. рослинного масла.
Тушкувати ще 20 хв. на слабкому вогні при постійному перемішуванні.
Банки заздалегідь помити і простерилізувати в духовці.
ікру Розкласти по стерильним банкам і закатати чистими кришками.
Остудити під ковдрою, перевернувши банки з ікрою догори дном, і перенести на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму