Кабачкова ікра на тертку за класичним рецептом здатна замінити собою промислово приготовлені аналоги з магазину. Вона запашна, густа, повністю натуральна і солодкувата на смак.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати ікру з кабачків на тертці, овочі помити, обсушити і почистити.

Всі овочі потерти на тертці і скласти в глибоку каструлю.

Тушкувати на повільному вогні півгодини, періодично перемішуючи.

Для заправки томатну пасту змішати з гарячою водою і добре перемішати.

Додати заправку в каструлю, всипати червоний солодкий мелений перець, влити 2 ст. л. рослинного масла.

Тушкувати ще 20 хв. на слабкому вогні при постійному перемішуванні.

Банки заздалегідь помити і простерилізувати в духовці.

ікру Розкласти по стерильним банкам і закатати чистими кришками.

Остудити під ковдрою, перевернувши банки з ікрою догори дном, і перенести на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму