Морква досить популярний овоч, який можна знайти в магазинах або на ринку круглий рік. З моркви можна приготувати безліч різних корисних салатів і зимових заготовок. Сьогодні я хочу запропонувати цікавий і простий рецепт морквяної ікри, приготованої за допомогою м’ясорубки.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Моркву – 750 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Готувати ікру з моркви через м’ясорубку на зиму легко! Першим ділом ретельно вимийте моркву, а потім очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте на невеликі шматочки. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній проточній воді.

Підготовлену моркву пропустити через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді, потім наріжте на кілька частин. Пропустіть через м’ясорубку разом з очищеним часником.

Помідори ретельно вимийте, а потім обсушіть і наріжте на невеликі шматочки, попередньо видаливши плодоніжку. Підготовлені помідори викладіть в невеликий сотейник, і залийте приблизно склянкою холодної води. Сотейник поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть помідори приблизно 5-7 хвилин. Після чого зніміть з вогню, і протріть помідори через дрібне сито.

Вийде рідка томатна маса.

Каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинного масла.

В розігріту каструлю акуратно викладіть подрібнену моркву з цибулею і часником. Влийте протерті помідори. І добре перемішайте.

Каструлю накрийте кришкою і тушкуйте овочі приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи.

Потім додайте в ікру необхідну кількість солі і чорного меленого перцю.

Закрийте кришкою і тушкуйте овочевий масу приблизно ще 30 хвилин.

Приблизно за 5 хвилин до готовності додайте необхідну кількість столового оцту і додайте цукровий пісок ретельно перемішайте. Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.

В стерильні банки розкладіть приготовану морквяну ікру. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Банки з ікрою добре закрутіть стерильними кришками, після чого банки переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Потім залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, після чого банки переверніть і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Новости