Морква досить популярний овоч, який можна знайти в магазинах або на ринку круглий рік. З моркви можна приготувати безліч різних корисних салатів і зимових заготовок. Сьогодні я хочу запропонувати цікавий і простий рецепт морквяної ікри, приготованої за допомогою м’ясорубки.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Моркву – 750 гр.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 1 шт.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Готувати ікру з моркви через м’ясорубку на зиму легко! Першим ділом ретельно вимийте моркву, а потім очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте на невеликі шматочки. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній проточній воді.
Підготовлену моркву пропустити через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді, потім наріжте на кілька частин. Пропустіть через м’ясорубку разом з очищеним часником.
Помідори ретельно вимийте, а потім обсушіть і наріжте на невеликі шматочки, попередньо видаливши плодоніжку. Підготовлені помідори викладіть в невеликий сотейник, і залийте приблизно склянкою холодної води. Сотейник поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть помідори приблизно 5-7 хвилин. Після чого зніміть з вогню, і протріть помідори через дрібне сито.
Вийде рідка томатна маса.
Каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і добре розігрійте. Налийте невелику кількість рослинного масла.
В розігріту каструлю акуратно викладіть подрібнену моркву з цибулею і часником. Влийте протерті помідори. І добре перемішайте.
Каструлю накрийте кришкою і тушкуйте овочі приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додайте в ікру необхідну кількість солі і чорного меленого перцю.
Закрийте кришкою і тушкуйте овочевий масу приблизно ще 30 хвилин.
Приблизно за 5 хвилин до готовності додайте необхідну кількість столового оцту і додайте цукровий пісок ретельно перемішайте. Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.
В стерильні банки розкладіть приготовану морквяну ікру. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Банки з ікрою добре закрутіть стерильними кришками, після чого банки переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Потім залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, після чого банки переверніть і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Новости