Ікра з баклажанів – вишукана домашня закуска. Особливий смак страви надають запечені овочі. З такої заготовки можна робити бутерброди та інші частування для швидкої подачі.
Інгредієнти: на 4 л.
- Баклажан – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати ікру з печених баклажанів на зиму без стерилізації, Баклажани ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Шкірку знімати не обов’язково. Заливаємо овоч холодною водою, засипаємо 5 ложками солі і наполягаємо 30 хвилин.
Коли баклажани настоятися, їх гіркоту пропаде. Обережно зливаємо воду, можна злегка віджати. Після чого відправляємо продукт в духовку на 20-25 хвилин. Запікаємо при температурі 180 градусів.
Приступимо до обробки решти інгредієнтів. Болгарський перець звільняємо від насіння і ріжемо дрібними кубиками. Морква пропускаємо через тертку, цибулю і гострий перець подрібнюємо.
З’єднуємо всі овочі, крім баклажанів, в сотейнику. Тушкуємо на олії 10 хвилин, потім додаємо цукор і печені баклажани. Продовжуємо готувати ще 30 хвилин. За 5-10 хвилин до готовності вливаємо столовий оцет і перемішуємо.
Готову ікру розкладаємо по ошпаренным банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Подаємо до столу в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму