В міру гостра аджика з баклажанів і солодкого перцю доведеться до речі до обіду вприкуску з хлібом і першими стравами або до других гарячих страв. Готується вона без особливих премудростей, головне придбати овочі належної якості та стиглості.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Часник – 4 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування аджики з баклажанів смачний! Помити всі овочі. Помідори порізати навпіл, видалити з них білу частину.

Почистити цибулини.

Баклажани порізати навпіл, а потім на кілька частин в довжину. Шкірку не знімати.

Солодкий перець почистити від насіння, перегородок, порізати на частини.

гіркого перцю видалити зелені верхівки.

Всі підготовлені овочі прокрутити через м’ясорубку.

Варити аджику протягом 1 години, не забуваючи прибирати піну і перемішувати.

Часник почистити, пропустити через прес. Додати часник в аджику, покласти цукор, сіль, приправи і влити оцет.

Варити ще 20 хв. і потім розлити киплячу аджику по простерилизованным банкам, закатати.

Банки в перевернутому вигляді поставити під теплу ковдру і дати їм охолонути.

Використовувати заготівлю протягом року.

Приємного апетиту!

Аджика варена Аджика Вогник Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму