Десерти, приготовані на основі йогурту, дуже актуальні в літній час, коли хочеться чогось свіжого та охолодженого. Крім того, вони виходять дуже легкими, спробуйте, наприклад, йогуртовий чізкейк.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печиво пісочне – 150 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Вершки – 140 мл
- Цукрова пудра – 20 гр.
- Желатин харчовий – 25 гр.
- Йогурт фруктовий (полуничний) – 350 мл
- Вода – 90 мл
Процес приготування:
Готувати йогуртовий чізкейк без випічки просто! Пісочне печиво розімніть в дрібну крихту.
Додайте нього розтоплене вершкове масло, перемішайте.
Візьміть роз’ємну форму для випічки. Отриману масу з крихти викладіть рівномірним щільним шаром на дно форми, поставте форму в холодильник.
Желатин замочіть у воді.
Йогурт змішайте з цукровою пудрою.
Вершки збийте до утворення м’яких піків.
Набряклий желатин нагрійте на водяній бані і перемішувати до розчинення, введіть його тонкою цівкою в йогурт, перемішайте, потім додайте збиті вершки.
Отриману масу вилийте на раніше підготовлений корж з печива.
Приберіть форму з заготівлею в холодильник до повного застигання.
Застиглий чізкейк можна прикрасити свіжими фруктами і збитими вершками.
Приємного апетиту!
Полуничний чізкейк Чізкейк без випічки Чізкейк з желатином Чізкейк з печива Чізкейки