Ікра з кабачків – заготівля з чудовим смаком! Даний рецепт описує приготування кабачкової ікри без використання олії. Таку заготовку можна подавати до столу з будь-яким гарніром, а можна вживати як самостійне блюдо. Ікра з кабачків, приготована за цим рецептом, виходить за смаком краще, ніж магазинна!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 1.5 – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати кабачкову ікру без масла, кабачки промийте і наріжте кубиками. Якщо є необхідність, то зніміть грубу шкірочку.

Покладіть нарізані кабачки в ємність для варіння.

Очищені моркву і цибулю також нарізаємо кубиками невеликого розміру і відправляємо в каструлю до кабачків.

Далі необхідно промити болгарський перець, очистити від насіння і покришити кубиками.

Нарізаний перець додаємо до решти інгредієнтів. Додаємо до овочів томатну пасту, майонез, сіль, мелений перець і подрібнений часник.

Всі компоненти перемішуємо, потім ставимо каструлю з вмістом на помірний вогонь і тушкуємо під закритою кришкою приблизно 60 хвилин.

Через деякий час овочі стануть м’якими і будуть готові.

Озброюємося подрібнюємо блендером і готові овочі в однорідну масу.

Після цього додаємо до них оцет, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Кабачкову ікру в гарячому вигляді розподіляємо по підготовленим банкам і закорковуємо їх кришками.

Коли ікра повністю охолоне, переміщаємо її на зберігання в прохолодне місце. Кабачкова ікра, приготовлена без додавання рослинного масла, готова!

Приємного вам апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кабачки в каструлі Кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра пальчики оближеш