Ікра з кабачків – заготівля з чудовим смаком! Даний рецепт описує приготування кабачкової ікри без використання олії. Таку заготовку можна подавати до столу з будь-яким гарніром, а можна вживати як самостійне блюдо. Ікра з кабачків, приготована за цим рецептом, виходить за смаком краще, ніж магазинна!
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 1.5 – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати кабачкову ікру без масла, кабачки промийте і наріжте кубиками. Якщо є необхідність, то зніміть грубу шкірочку.
Покладіть нарізані кабачки в ємність для варіння.
Очищені моркву і цибулю також нарізаємо кубиками невеликого розміру і відправляємо в каструлю до кабачків.
Далі необхідно промити болгарський перець, очистити від насіння і покришити кубиками.
Нарізаний перець додаємо до решти інгредієнтів. Додаємо до овочів томатну пасту, майонез, сіль, мелений перець і подрібнений часник.
Всі компоненти перемішуємо, потім ставимо каструлю з вмістом на помірний вогонь і тушкуємо під закритою кришкою приблизно 60 хвилин.
Через деякий час овочі стануть м’якими і будуть готові.
Озброюємося подрібнюємо блендером і готові овочі в однорідну масу.
Після цього додаємо до них оцет, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Кабачкову ікру в гарячому вигляді розподіляємо по підготовленим банкам і закорковуємо їх кришками.
Коли ікра повністю охолоне, переміщаємо її на зберігання в прохолодне місце. Кабачкова ікра, приготовлена без додавання рослинного масла, готова!
Приємного вам апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачки в каструлі Кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра пальчики оближеш