В рецептах кабачкової ікри часто можна зустріти додавання майонезу, олії і, як правило, чималої кількості цукру. Все це позитивно позначається на смакових якостях готової ікри, але відчутно додає зайвих калорій. За даним рецептом пропонуємо приготувати максимально натуральну ікру з кабачків без додавання цукру взагалі. Навіть кількість рослинного масла зведено до мінімуму, оскільки кабачки перед подрібненням запікаються в духовці в чистому вигляді. Для того, щоб смак ікри був ніжний з натуральної солодкістю, рекомендується використовувати саме молоді плоди.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Кабачки – 6 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Томатна паста – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачкової ікри без цукру. Кабачки миємо під проточною водою. Молоді екземпляри використовуємо цілком, тому відразу їх нарізаємо невеликими шматочками.

Зрілі плоди потрібно обов’язково очистити від шкірки і насіння, після чого м’якуш також нарізати шматочками.

Нарізані кабачки поміщаємо на застелений пергаментом деко і ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо їх орієнтовно протягом півгодини, поки кожен шматочок не стане повністю м’яким.

Поки кабачки запікаються, очищаємо і промиваємо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.

У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо в нього підготовлені цибулю з морквою. При періодичному помішуванні обсмажуємо овочі десять-п’ятнадцять хвилин, поки цибуля не стане злегка рум’янитися, а морква повністю не розм’якшиться. За п’ять хвилин до готовності додаємо томатну пасту і добре перемішуємо.

Запечені кабачки перекладаємо з листа в об’ємну каструлю. Виділився при запіканні сік залишаємо в листі, додавати його в ікру не потрібно. До кабачків додаємо обсмажені цибулю з морквою в томатній пасті, а також додаємо сіль.

Заглибним блендером пробиваємо овочі до отримання однорідної маси.

Банки моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом.

Кришки моєму і кип’ятимо пару хвилин у воді. Банкам і кришок даємо повністю обсохнути.

У підготовлені сухі банки розкладаємо гарячу ікру і відразу закатуємо кришками за допомогою спеціального ключа. Закупорені банки закутуємо ковдрою і в такому положенні даємо їм повільно охолонути. Остиглу ікру прибираємо в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра на зиму Страви з кабачків