Домашня кабачкова ікра разюче відрізняється від магазинної: вона насиченішим за смаком, ароматні, набагато природніша і корисніше за складом. Щоб домогтися ніжною однорідної консистенції використовуємо блендер – занурювальний або стаціонарний. При нарізанні овочів для ікри бажано дотримуватися приблизно однаковий розмір шматочків: так овочі рівномірно приготуються, і готова ікра буде мати оптимальний смак.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру з допомогою блендера на зиму. Кабачки миємо від забруднень. Якщо плоди молоді, то очищати від шкірки і насіння їх не потрібно. Якщо кабачки досить зрілі, то грубу шкірку обов’язково зрізаємо, а насіння виймаємо і викидаємо. Моркву чистимо, миємо й обсушуємо. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння.

Підготовлені кабачки нарізаємо невеликими кубиками. Морква ріжемо шматочками, приблизно відповідають за розміром кабачків. Ріпчасту цибулю подрібнюємо на дрібні кубики або тонкі півкруги.

Нарізані овочі покласти в підходящу за обсягом каструлю, присипаємо сіллю, перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо постояти приблизно півгодини – за цей час виділиться якусь кількість соку. Після цього додаємо в каструлю томатну пасту, олію і цукровий пісок. Суміш перемішуємо і ставимо на плиту. Може здатися, що потрібно додати воду, адже суміш практично не містить рідини. Однак це не так: незабаром кабачки виділять ще сік. При постійному помішуванні нагріваємо вміст каструлі до кипіння і варимо годину-півтора. Температура плити повинна бути низькою, кипіння – повільним. Не забуваємо часто перемішувати ікру, щоб не допустити пригорання. В кінці приготування додаємо обидва види меленого перцю.

Після закінчення зазначеного часу овочі повинні стати повністю м’якими. Пробуємо ікру на смак, при необхідності досолює і додаємо ще цукру. Ікру знімаємо в плити і заглибним блендером пробиваємо її до отримання однорідної маси. Банки з кришками моєму і стерилізуємо, даємо їм повністю висохнути. Фасуємо готову гарячу ікру по банкам, закатуємо кришками за допомогою спеціального ключа. Закачування перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою і даємо їм повільно охолонути. В остившем вигляді прибираємо ікру в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра на зиму Консервовані кабачки ПП рецепти з кабачків