Яке блюдо спливає в голові при згадці слово «кабачок»? Напевно, багато хто відразу згадають кабачкову ікру. Це дуже смачна заготівля на зиму, приготувати яку в домашніх умовах нескладно. Даний рецепт описує варіант приготування ікри з кабачків з використанням м’ясорубки для подрібнення інгредієнтів. Просто, смачно і швидко!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати кабачкову ікру через м’ясорубку на зиму? Кабачки промиваємо, відрізаємо хвостики, очищаємо при необхідності. Нарізаємо плоди великими шматочками.

Моркву очищаємо і також крупно нарізаємо.

Далі кабачки і моркву необхідно пропустити через м’ясорубку.

Очищений цибулю нарізаємо довільним чином і з’єднуємо з перекрученими овочами.

Каструлю з усіма підготовленими інгредієнтами ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Потім тушкуємо овочі 1,5 години, не забуваючи періодично помішувати.

Через деякий час додаємо до підготовлюваних овочів рослинну олію, томатну пасту, лавровий лист, цукровий пісок, сіль і мелений перець. Все перемішуємо і тушкуємо овочі ще 1,5 години. За 5 хвилин до готовності додайте в кабачкову ікру оцет, перемішайте.

Готову ікру в гарячому вигляді відразу ж розкладаємо по стерилізованим ємкостей. Закриваємо банки прокип’яченими кришками і охолоджуємо в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.

Кабачкова ікра на зиму через м’ясорубку готова!

Приємного вам апетиту!

Кабачки в каструлі Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра пальчики оближеш Консервовані кабачки