Магазинна ікра, як правило, відрізняється гомогенної і досить густою консистенцією. У той час як кабачкова ікра домашнього приготування зазвичай складається з дрібних шматочків овочів. За даним рецептом пропонуємо приготувати ікру «в магазині», але таку ж натуральну, безпечну і смачну домашню.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки (очищені) – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Масло рослинне (для смаження) – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне (для додавання в ікру) – 4 ст. л.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати кабачкову ікру як в магазині на зиму, кабачки? Миємо й обсушуємо. Якщо використовуються зрілі плоди крупного розміру, то обов’язково треба зрізати шкірку і видалити насіння. У випадку з молодими кабачками використовуємо їх цілком. Підготовлені кабачки нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Поміщаємо кубики кабачків в каструлю, вливаємо до них 200 мл води, закриваємо кришкою і ставимо на плиту. Доводимо воду в каструлі до кипіння і варимо кабачки протягом сорока хвилин. За цей час овочі стануть м’якими, осядуть, виділять більше рідини. Протягом зазначеного часу не забуваємо перемішувати кабачкову масу.

Моркву і ріпчасту цибулю очищаємо і промиваємо. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками, а моркву тремо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо вказаної кількості рослинного масла до гарячого стану і висипаємо в нього цибулю з морквою. Помішуючи, обсмажуємо овочі на середньо-низькій температурі, поки морква повністю не стане м’якою, а шматочки цибулі не почнуть рум’янитися. На це піде орієнтовно тридцять – сорок хвилин.

В об’ємну посуд поміщаємо зварені кабачки і обсмажені цибулю з морквою. Якщо в кабачкової маси виділилося занадто багато рідини, її не використовуємо, зливаємо. Овочі пюрируем за допомогою заглибного блендера до стану однорідної гомогенної маси.

В отримане пюре додаємо томатну пасту, сіль і рослинне масло. Масу перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо пюре до кипіння і варимо при низькій температурі протягом п’ятдесяти хвилин. Протягом всього часу варіння обов’язково перемішуємо ікру кожні п’ять хвилин, щоб маса не пригоріла.

На суху сковорідку висипаємо пшеничне борошно і обсмажуємо її при постійному помішуванні на середній температурі плити. Мука повинна стати кремового кольору і почати виділяти горіховий аромат. На це піде орієнтовно три-чотири хвилини. В кінці обсмажування висипаємо в борошно чорний мелений перець і перемішуємо. Додаємо обсмажене борошно з перцем в кабачкову ікру і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Після додавання борошна варимо масу ще п’ять хвилин і знімаємо з плити.

Готову гарячу ікру розкладаємо по чистим сухим банкам, прикривають кришками і ставимо на стерилізацію на п’ятнадцять хвилин. Після стерилізації закручуємо банки кришками.

Заготівлях даємо повністю охолонути і прибираємо їх в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві