Кабачкова ікра – прекрасна закуска для швидкого перекусу, а також чудове доповнення до основного гарячого блюда. Кабачкову ікру готують на зиму або для вживання прямо зараз. Для приготування кабачкової ікри у великих обсягах сковорода не підійде, а ось якщо ви готуєте в невеликих обсягах, то це відмінний варіант.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру на сковороді просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування кабачкової ікри на сковороді. Часник очистіть від лушпиння і промийте.

Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте середнім за розміром кубиком.

Помідори ретельно вимийте і помістіть в заздалегідь підготовлений окріп на 1 хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку, видаліть плодоніжку, а потім наріжте кубиками, видаливши чайною ложкою насіння.

Ретельно морква вимийте, очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Очищений часник дрібно нарубіть гострим ножем.

Глибоку добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть натерту моркву і нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Потім додайте подрібнений часник і обсмажте ще кілька хвилин.

Потім додайте подрібнені помідори і готуйте приблизно 5 хвилин.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, чорного меленого перцю і солі.

Потім викладіть нарізані кабачки і налийте трохи води.

Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи.

Кабачкову ікру зніміть з вогню і подрібніть за допомогою заглибного блендера або картоплем’ялкою.

Сковороду з кабачковою ікрою знову поставте на вогонь і готуйте ще 5 хвилин.

Готову ікру подавайте на стіл зі свіжим хлібом. Кабачкова ікра чудова як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра на сковороді Кабачкова ікра як в магазині Кабачкова ікра, щоб відразу є