Смажена кабачкова ікра, приготована за нашим рецептом, має насичений смак, золотисто-оранжевий колір і володіє тонкими пікантними нотками. Весь процес приготування займає близько півгодини, але цього цілком достатньо, щоб молоді кабачки повністю приготувалися. Для додання кабачкової ікри більш вираженого смаку ми додамо трохи ріпчастої цибулі, томатної пасти і спецій. В результаті у нас вийде відмінна закуска, давайте приступимо!
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 250 мл
- Часник – 2 зуб.
- Паприка мелена – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачкову ікру смажену, кабачки промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо шкірку. Натираємо їх на крупній тертці, додаємо трохи солі, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб кабачки пустив сік.
Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю в попередньо розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
Кабачки віджимаємо від виділився соку, викладаємо на сковороду до цибулі і обсмажуємо на повільному вогні 15-20 хвилин, часто помішуючи, щоб вони не пригоріли.
Потім до овочів додаємо томатний соус або подрібнені на блендері помідори. Добре перемішуємо і обсмажуємо 5-10 хвилин, щоб випарувалася рідина. Чим менше рідини стає, тим частіше необхідно помішувати овочі.
Коли кількість рідини стане в два рази менше – в ікру додаємо сіль, паприку і чорний мелений перець. Потім промиваємо і дрібно рубаємо свіжу зелень і відправляємо її в овочі, ще раз добре перемішуємо і обсмажуємо до повного випаровування рідини.
В самому кінці ікру додаємо подрібнений часник, добре перемішуємо і знімаємо ікру з вогню, даємо їй охолонути.
Готову ікру викладаємо в піалу і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра з цибулею Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді