Смачна кабачкова ікра за 20 хвилин – легко! Необхідно лише підготувати всі інгредієнти, а інше за вас зробить мікрохвильова піч. Тонко нарізані овочі запекутся в мікрохвильовій печі за 5-10 хвилин, після чого їх залишиться тільки подрібнити в пюре. Ви навіть не помітите, як на вашому столі з’явиться смачна і ніжна закуска.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Кабачки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру в мікрохвильовці? Підготуємо всі інгредієнти: кабачок промиваємо, видаляємо плодоніжки, чистимо його від шкірки. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. Цибулю, моркву і часник чистимо і промиваємо.
Нарізаємо всі овочі тонкими скибочками, кладемо в керамічну миску, додаємо спеції, майонез, оцет і рослинне масло.
Всі овочі добре перемішуємо і ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність на 5 хвилин. Після звукового сигналу перевіряємо овочі, якщо вони трохи тверді – ставимо їх ще на пару хвилин.
Готові овочі виймаємо з мікрохвильової печі і даємо їм охолонути 5-7 хвилин.
Остиглі овочі пюрируем за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції, потім ставимо в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин.
Готову охолоджену ікру викладаємо в чистий посуд, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на зберігання. Робимо невеликий бутерброд з свіжого хліба з ікрою і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Кабачкова ікра без томатної пасти Кабачкова ікра з майонезом і часником Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві