Смачна кабачкова ікра за 20 хвилин – легко! Необхідно лише підготувати всі інгредієнти, а інше за вас зробить мікрохвильова піч. Тонко нарізані овочі запекутся в мікрохвильовій печі за 5-10 хвилин, після чого їх залишиться тільки подрібнити в пюре. Ви навіть не помітите, як на вашому столі з’явиться смачна і ніжна закуска.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати кабачкову ікру в мікрохвильовці? Підготуємо всі інгредієнти: кабачок промиваємо, видаляємо плодоніжки, чистимо його від шкірки. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. Цибулю, моркву і часник чистимо і промиваємо.

Нарізаємо всі овочі тонкими скибочками, кладемо в керамічну миску, додаємо спеції, майонез, оцет і рослинне масло.

Всі овочі добре перемішуємо і ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність на 5 хвилин. Після звукового сигналу перевіряємо овочі, якщо вони трохи тверді – ставимо їх ще на пару хвилин.

Готові овочі виймаємо з мікрохвильової печі і даємо їм охолонути 5-7 хвилин.

Остиглі овочі пюрируем за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції, потім ставимо в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин.

Готову охолоджену ікру викладаємо в чистий посуд, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на зберігання. Робимо невеликий бутерброд з свіжого хліба з ікрою і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра без томатної пасти Кабачкова ікра з майонезом і часником Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві