Одна з найпопулярніших закусок, знайома кожній господині, – це кабачкова ікра. Її поширеність пояснюється тим, що така закуска дуже соковита, ніжна і відмінно підходить до будь-якої страви. За рецептом кабачкової ікри з майонезом і мівіною ця закуска обов’язково вийде у вас особливо смачною.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Майонез – 100 гр.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Приправа Мівіна – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру з майонезом і мівіною. Кабачки помити, просушити. Очистити кабачки від товстої шкірки, розрізати навпіл, видалити насіння. М’якоть кабачка розрізати на великі шматочки. Цибулю очистити і нарізати також великими шматочками. Пропустити кабачки і цибулю через м’ясорубку.

Змішати кабачково-цибульну масу з рослинним маслом, вилити її на сковороду. Тушкувати на повільному вогні близько 1 години. Після додати в сковороду томатну пасту і приправи «Мівіна», все акуратно перемішати і тушкувати ще 30 хвилин.

Банки для закачування кабачкової ікри стерилізувати, а кришки обдати окропом. Розлити готову кабачкову ікру з майонезом і мівіною по підготовленим банкам, додати в банки лимонну кислоту. Банки закатати, перевернути, укутати ковдрою і дати повністю охолонути. Зберігати кабачкову ікру в підвалі або іншому місці, зручному для цих цілей. Відмінна закуска для всієї родини готова до вживання!

Кабачки для схуднення Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра через м'ясорубку ПП рецепти з кабачків