Любите кабачкову ікру, але не бажаєте витрачати багато часу і сил на її заготівлю? Спробуйте рецепт ікри кабачкової смаженої на сковороді. Приготовлена таким чином кабачкова ікра нітрохи не поступається оригінальною. Навпаки, на сковороді ікра виходить ще пахучіше і соковитіше.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування ікри смажених кабачків на сковороді. Кабачки помити, просушити. При необхідності, якщо шкірка щільна, зрізати її. Розрізати кабачок навпіл, вийняти насіння, якщо вони великі. Нарізати кабачки на кубики.

Розігріти сковороду з рослинним маслом, викласти на нього кабачки. Смажити до напівготовності. Потім перекласти кабачки в каструлю.

Цибулю очистити, нарізати четвертинками.

На рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості. Перекласти цибулю в каструлю з кабачками.


Моркву вимити, очистити від шкірки. Нарізати невеликими півкільцями. Обсмажити моркву на рослинному маслі до м’якості. Перекласти моркву до решти інгредієнтів в каструлю.

Всі інгредієнти перемішати.

Пропустити кабачки, цибулю і моркву через м’ясорубку і відправити назад в каструлю.

Поставити каструлю з кабачковою масою на повільний вогонь. Варити овочі приблизно 40 хвилин.

В кінці варіння додати томатну пасту, рубану зелень петрушки, а також сіль, перець та інші спеції за вашим смаком. Все ретельно перемішати, проварити ще 5 хвилин. Розкласти готову ікру кабачкову смажену на сковороді по заздалегідь стерилізованим банкам, закатати їх. Банкам дати повністю охолонути і переставити їх в прохолодне і темне місце для зберігання. Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Кабачки на сковороді швидко і смачно ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді