Кабачкова ікра – заготівля, яка має безліч інтерпретацій. Я пропоную приготувати кабачкову ікру з майонезом і морквою. Ікра виходить з ніжною і гладкою консистенцією. Кабачкова ікра – відмінний варіант для швидкого і смачного перекусу.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Морква – 2 шт.
- Кабачки – 1,5 кг
- Часник – 10 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Томатна паста – 125 гр.
- Майонез – 125 гр.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з майонезом і морквою просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для кабачкової ікри. Ретельно морква вимийте, очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Кабачки також вимийте, очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Відміряйте необхідну кількість інших інгредієнтів.
Очищену моркву і ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Глибоку добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте подрібнену моркву і цибулю до розм’якшення, періодично помішуючи.
Очищені від шкірки кабачки розрізати уздовж. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте кубиками середнього розміру. А потім викладіть до обсмаженою овочам. Готуйте приблизно 10-15 хвилин.
Потім додайте томатну пасту, ретельно перемішайте і готуйте приблизно 30 хвилин, періодично перемішуючи.
Овочеву масу зніміть з вогню. Очищений часник пропустіть через прес і додайте до овочів. За допомогою заглибного блендера подрібніть до однорідної консистенції.
Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, чорного меленого перцю і майонезу. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 40 хвилин під кришкою. За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і перемішайте. Відразу зніміть з вогню.
Вимийте і стерилізуйте банки в духовці або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном, залиште до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім перемістіть в темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в каструлі Кабачки з майонезом на зиму Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра пальчики оближеш Страви з кабачків