Томатна паста «Чумак» – одна з кращих, на мій погляд. Хочу запропонувати рецепт кабачкової ікри з майонезом і цієї томатною пастою. Пробувала замінити на томатну пасту іншим виробником, але щось пішло не так, і кабачкова ікра вийшла зовсім не такою на смак, якою повинна бути.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Кабачки – 1,5 кг
- Майонез – 100 гр.
- Часник – 30 гр.
- Томатна паста – 160 гр.
- Масло рослинне – 85 мл
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою Чумак. Першим ділом ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Я не очищала, так як використовувала молоді кабачки. Добре болгарський перець вимийте, обсушіть його і очистіть від серцевини і насіння. Часник очистіть від лушпиння і промийте.
Очищені кабачки і болгарський перець пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Додайте до подрібненим овочам, за смаком додайте червоний мелений перець і ретельно перемішайте.
Потім додайте томатну пасту «Чумак» і влийте необхідну кількість рослинного масла. Перемішайте овочеву масу ще раз.
Отриману масу перекладіть в каструлю з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.
Ємність з вмістом поставте на середній вогонь, додайте майонез, і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи.
Часник пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера, також можна скористатися дрібної теркою. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додайте столовий оцет. Перемішайте і варіть ще 7-10 хвилин. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх на водяній бані, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Я банки стерилизую на водяній бані.
Гарячу кабачкову ікру акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам.
Загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з болгарським перцем Кабачкова ікра з майонезом і часником Салат з кабачків з часником на зиму Страви з кабачків