Приготування ікри з кабачків з томатною пастою виправдано тим, що томатна паста не розріджує консистенцію закуски, на відміну від подрібнених помідорів. Майонез надає ікрі легкі вершкові нотки.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Майонез – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою. Овочі помити, дати потрібну кількість.

з кабачків Зняти шкірку, видалити насіння і м’якоть. Порізати невеликими шматочками.

Цибулю порізати кубиками, додати до кабачків і подрібнити все в блендері.

овочеву масу Перекласти в каструлю з товстим дном, встановити на вогонь і варити півгодини. Покласти в овочеву масу томатну пасту, майонез, всипати сіль та цукровий пісок. Перемішати і варити на слабкому вогні після закипання ще півгодини, перемішуючи.

Покласти перець, натертий на дрібній тертці часник і лавровий лист.

Проварити ікру ще 30 хв., додати соняшникову олію і оцет.

Знову пробити ікру блендером, подрібнюючи до повної однорідності. Довести закуску до кипіння.

Розлити заготовку по простерилизованным банкам, закатати. Перевернути догори дном і дати охолонути, замотавши в ковдру.

Зберігати кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою в холодильнику або льосі 1 рік.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в каструлі Кабачки на зиму Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з часником