Кабачкова ікра досить популярна овочева закуска, яка має безліч рецептів і варіацій. Кабачкова ікра з болгарським перцем і томатною пастою виходить збалансованої за смаком. Кабачкову ікру можна подавати з хлібом або білим батоном в якості бутербродів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Томатна паста – 500 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Часник – 80 гр.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з перцем і томатною пастою легко! Першим ділом ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням.
Потім ретельно вимийте болгарський перець, обсушіть його і очистіть від серцевини і насіння. Колір болгарського перцю не принципове, на смак кабачкової ікри це ніяк не вплине. Беріть той, який є у вас в наявності.
Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.
Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і меленого червоного перцю.
Потім додайте томатну пасту і рослинне масло.
Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 30 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння і промийте, потім пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера, також можна скористатися дрібної теркою. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додати оцтову есенцію. Перемішайте і варіть ще 7-10 хвилин. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном.
Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Подавайте кабачкову ікру, виклавши в невелику піалу.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра пальчики оближеш Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму