Кабачкова ікра досить популярна овочева закуска, яка має безліч рецептів і варіацій. Кабачкова ікра з болгарським перцем і томатною пастою виходить збалансованої за смаком. Кабачкову ікру можна подавати з хлібом або білим батоном в якості бутербродів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Томатна паста – 500 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
  • Часник – 80 гр.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру з перцем і томатною пастою легко! Першим ділом ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням.

Потім ретельно вимийте болгарський перець, обсушіть його і очистіть від серцевини і насіння. Колір болгарського перцю не принципове, на смак кабачкової ікри це ніяк не вплине. Беріть той, який є у вас в наявності.

Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і меленого червоного перцю.

Потім додайте томатну пасту і рослинне масло.

Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 30 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння і промийте, потім пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера, також можна скористатися дрібної теркою. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додати оцтову есенцію. Перемішайте і варіть ще 7-10 хвилин. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних смакових переваг.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном.

Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Подавайте кабачкову ікру, виклавши в невелику піалу.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра пальчики оближеш Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму