Дуже смачну і ароматну ікру можна приготувати всього з трьох овочів. Хороша така кабачкова закуска і до гарніру, і у вигляді соусу до рибних і м’ясних страв, і до шашликів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру на зиму з помідорами просто! Кабачок вимийте і зріжте шкірку. Дістаньте серцевину з насінням і подрібніть на тертці крупно. Посоліть, перемішайте руками і залиште на 15 хвилин.
Відіжміть не до кінця кабачок руками.
Перекладіть віджату м’якоть в каструлю і поставте на малий вогонь. Потушкуйте його трохи, щоб він розм’як близько 7 хвилин.
Очищений цибулю сполосніть, дрібно наріжте і обсмажте на прогрітій сковороді з олією 3 хвилини.
Помідори покладіть в окріп на хвилину і очистіть від шкірки. Поріжте помідори на невеликі шматочки і покладіть в каструлю, в якій будете варити заготовку. Закип’ятіть томати і готуйте 10 хвилин, поки помідори розваряться.
Викладіть в томатну масу кабачки і цибулю, перемішайте, і коли маса закипить, потушкуйте заготовку на малому вогні 35 хвилин.
Всипте в ікру спеції, цукор і сіль і готуйте ще 10 хвилин. Подрібніть масу заглибним блендером до бажаної консистенції. Додайте оцет, добре розмішайте і викладіть ікру по стерильним банкам. Закупорьте, переверніть і укутайте тару ковдрою на 10 годин.
Приємного апетиту!
Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві Кабачкова ікра як в магазині Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму