Дуже смачну і ароматну ікру можна приготувати всього з трьох овочів. Хороша така кабачкова закуска і до гарніру, і у вигляді соусу до рибних і м’ясних страв, і до шашликів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру на зиму з помідорами просто! Кабачок вимийте і зріжте шкірку. Дістаньте серцевину з насінням і подрібніть на тертці крупно. Посоліть, перемішайте руками і залиште на 15 хвилин.

Відіжміть не до кінця кабачок руками.

Перекладіть віджату м’якоть в каструлю і поставте на малий вогонь. Потушкуйте його трохи, щоб він розм’як близько 7 хвилин.

Очищений цибулю сполосніть, дрібно наріжте і обсмажте на прогрітій сковороді з олією 3 хвилини.

Помідори покладіть в окріп на хвилину і очистіть від шкірки. Поріжте помідори на невеликі шматочки і покладіть в каструлю, в якій будете варити заготовку. Закип’ятіть томати і готуйте 10 хвилин, поки помідори розваряться.

Викладіть в томатну масу кабачки і цибулю, перемішайте, і коли маса закипить, потушкуйте заготовку на малому вогні 35 хвилин.

Всипте в ікру спеції, цукор і сіль і готуйте ще 10 хвилин. Подрібніть масу заглибним блендером до бажаної консистенції. Додайте оцет, добре розмішайте і викладіть ікру по стерильним банкам. Закупорьте, переверніть і укутайте тару ковдрою на 10 годин.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві Кабачкова ікра як в магазині Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму