Дуже смачною виходить кабачкова ікра з помідорами. Можна приготувати таку закуску до обіду (тоді не потрібно додавати оцет) або закатати про запас на зиму. За допомогою заглибного блендера ми зробимо ікру з однорідною і ніжною консистенцією. Можна для цих цілей використовувати м’ясорубку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник 8 зуб.
- Томати в соку – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Масло олію – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачкову ікру з помідорами, вимийте кабачки, зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. Розріжте овоч на кубики.
Обсмажуйте кабачки порціями на гарячій сковороді з маслом.
необхідно Смажити до м’якості овочів і легкої рум’яної скоринки.
Перекладайте обсмажені кабачки в глибоку каструлю.
Цибулю очистіть, промийте і наріжте дрібним кубиком.
Пасеруйте цибульні шматки на гарячій сковороді з маслом і відправляйте до кабачкової маси.
Моркву очистіть, сполосніть і натріть крупно на тертці.
Так само обсмажте на сковороді з прогрітим маслом і перекладіть до кабачків.
Помідори залийте окропом на 1 хвилину.
Зніміть з помідорів шкірку.
Поріжте їх на великі шматки і подрібніть в блендері томатне пюре.
Перелийте пюре в овочі.
Заглибним блендером подрібнити овочі в однорідне пюре.
Поставте каструлю на малий вогонь, всипте сіль, цукор, перець, перемішайте і варіть, часто перемішуючи, 2 години.
Спробуйте ікру на сіль і перець, при бажанні – додайте. Влийте оцет, перемішайте і потримайте на вогні 2 хвилини.
Гарячу ікру розкладіть по стерильним банкам, переверніть і накрийте теплим пледом. Залиште остигати укутану тару на ніч (6 годин).
Приємного апетиту!
Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без томатної пасти Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра як в магазині Страви з кабачків