Дуже смачною виходить кабачкова ікра з помідорами. Можна приготувати таку закуску до обіду (тоді не потрібно додавати оцет) або закатати про запас на зиму. За допомогою заглибного блендера ми зробимо ікру з однорідною і ніжною консистенцією. Можна для цих цілей використовувати м’ясорубку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Томати в соку – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Масло олію – 150 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачкову ікру з помідорами, вимийте кабачки, зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. Розріжте овоч на кубики.

Обсмажуйте кабачки порціями на гарячій сковороді з маслом.

необхідно Смажити до м’якості овочів і легкої рум’яної скоринки.

Перекладайте обсмажені кабачки в глибоку каструлю.

Цибулю очистіть, промийте і наріжте дрібним кубиком.

Пасеруйте цибульні шматки на гарячій сковороді з маслом і відправляйте до кабачкової маси.

Моркву очистіть, сполосніть і натріть крупно на тертці.

Так само обсмажте на сковороді з прогрітим маслом і перекладіть до кабачків.

Помідори залийте окропом на 1 хвилину.

Зніміть з помідорів шкірку.

Поріжте їх на великі шматки і подрібніть в блендері томатне пюре.

Перелийте пюре в овочі.

Заглибним блендером подрібнити овочі в однорідне пюре.

Поставте каструлю на малий вогонь, всипте сіль, цукор, перець, перемішайте і варіть, часто перемішуючи, 2 години.

Спробуйте ікру на сіль і перець, при бажанні – додайте. Влийте оцет, перемішайте і потримайте на вогні 2 хвилини.

Гарячу ікру розкладіть по стерильним банкам, переверніть і накрийте теплим пледом. Залиште остигати укутану тару на ніч (6 годин).

Приємного апетиту!

Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без томатної пасти Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра як в магазині Страви з кабачків