Кабачкова ікра з помідорами і перцем – неймовірна смакота! Тости, тарталетки, бутерброди і безліч інших страв з кабачковою ікрою перетворюються на справжній шедевр! Це ідеальне рішення для легких перекусів і швидких закусок! Гості будуть приємно здивовані!
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 400 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачкової ікри з помідорами та болгарським перцем через м’ясорубку. Всі овочі ретельно промиваємо. Кабачки розрізаємо на половинки і очищаємо від насіння.
Після цього ділимо їх кілька шматочків і перекручуємо через м’ясорубку.
В помідорах з іншого боку від черешка робимо хрестоподібний надріз. Занурюємо їх в крутий окріп на 30 сек., а потім відразу ж відправляємо під холодну воду.
Знімаємо шкірку і перекручуємо помідори через м’ясорубку.
Перець очищаємо від насіння і також подрібнюємо в м’ясорубці.
Часник пропускаємо через прес.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо всі подрібнені продукти.
Додаємо сіль і спеції і перемішуємо. Тушкуємо ікру на помірному вогні 20 хв.
Потім вливаємо оцет і тримаємо ще 5 хв.
Розкладаємо ікру в стерилізовані банки.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачкова ікра з болгарським перцем Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Салат з кабачків і помідорів на зиму Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді