Кабачкова ікра з помідорами та болгарським перцем завжди була найпоширенішою заготівлею овочів на зиму. Кабачки самі по собі не мають смаку, тому в ікру додаються інші овочі, які визначають основний букет аромату ікри. Важливо овочі вибрати зрілі і неушкоджені. У цьому рецепті пропонується готувати ікру з обсмажуванням овочів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 1 кг
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Болгарський перець солодкий – 300 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачкової ікри з помідорами та болгарським перцем. Кабачки, бажано молоді, помийте, видаліть у них шкірку і кінчики. У зрілих кабачків видаліть насіння. Потім наріжте кабачки на невеликі кубики.
Помідори хрестоподібно надріжте, опустіть на декілька хвилин в окріп, потім у холодну воду і зніміть шкірку.
Потім у помідорів видалити плодоніжку і серцевину і наріжте помідори на кубики.
Солодкий перець також треба очистити від шкірки. Його можна протягом 5 хвилин запекти в пакеті, але краще обпалити перці над конфоркою плити до чорного кольору шкірки і потім ножем зішкребти всю шкірку.
Потім у перців видалити плодоніжки з насінням і перегородками і наріжте перець також на невеликі кубики.
Моркву і цибулю почистіть і наріжте на кубики. Всі овочі для ікри тепер потрібно обсмажити окремо на невеликій кількості олії. Спочатку обсмажте нарізані кабачки і перекладіть їх в посуд для гасіння ікри.
Потім обсмажте окремо моркву і помідори. Перекладіть їх до кабачків. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте разом. Їх також перекладіть до інших овочів.
До овочів насипте вказане в рецепті кількість солі, цукру, чорного перцю і все перемішайте. Тушкуйте овочі на невеликому вогні під закритою кришкою протягом 40-50 хвилин. Овочі періодично перемішуйте. До кінця гасіння додайте оцет.
Потім з тушкованих овочів зробіть ікру з допомогою або звичайного заглибного блендера. Ікру перекладіть в ту ж посудину, зніміть пробу і налаштувати на свій смак, потім поваріть на невеликому вогні до потрібної вам консистенції.
Гарячу ікру розкладіть в стерильні баночки, герметично закупорьте і остудіть під покривалом. Перенесіть ікру в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачкова ікра без томатної пасти Кабачкова ікра з помідорами Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді