Кабачкова ікра з смаженою цибулею – смачна і апетитна заготівля на зиму. Завдяки вдалому поєднанню всіх інгредієнтів ікра з кабачків має гармонійний смак. Взимку завжди приємно поласувати кабачковою ікрою. Приготувавши закуску у вигляді ікри з натуральних інгредієнтів, можна бути впевненим у її корисності.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру з смаженою цибулею. Кабачки промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. При необхідності очищаємо плоди від шкірки і насіння.
На розігрітій сковороді з рослинним маслом слід загасити нарізані кабачки. Як тільки вони стануть м’якими, вимикаємо газ.
Моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю також необхідно очистити і подрібнити.
Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до готовності.
Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і пропускаємо їх через прес.
В одній ємності з’єднуємо кабачки і обсмажені цибулю з морквою. Пропускаємо отриману овочеву суміш через м’ясорубку або перебиваємо блендером в однорідну масу.
Далі отриману суміш перекладаємо в каструлю або казан, ставимо на вогонь і тушкуємо близько 60 хвилин на невеликому вогні.
Потім додаємо в кабачкову суміш сіль, цукровий пісок, мелений перець і томатну пасту.
Все перемішуємо і готуємо ще приблизно 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в ікру подрібнений часник і оцет.
Все перемішуємо і знімаємо казан з вогню.
В стерильній ємності розкладаємо готову кабачкову ікру і щільно закриваємо кришками. Повністю охолодити заготовку в перевернутому вигляді при кімнатній температурі.
Кабачкова ікра з смаженою цибулею готова!
Приємного вам апетиту!
Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Консервовані кабачки Страви з кабачків