Кабачкова ікра з смаженою цибулею – смачна і апетитна заготівля на зиму. Завдяки вдалому поєднанню всіх інгредієнтів ікра з кабачків має гармонійний смак. Взимку завжди приємно поласувати кабачковою ікрою. Приготувавши закуску у вигляді ікри з натуральних інгредієнтів, можна бути впевненим у її корисності.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру з смаженою цибулею. Кабачки промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. При необхідності очищаємо плоди від шкірки і насіння.

На розігрітій сковороді з рослинним маслом слід загасити нарізані кабачки. Як тільки вони стануть м’якими, вимикаємо газ.

Моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю також необхідно очистити і подрібнити.

Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до готовності.

Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і пропускаємо їх через прес.

В одній ємності з’єднуємо кабачки і обсмажені цибулю з морквою. Пропускаємо отриману овочеву суміш через м’ясорубку або перебиваємо блендером в однорідну масу.

Далі отриману суміш перекладаємо в каструлю або казан, ставимо на вогонь і тушкуємо близько 60 хвилин на невеликому вогні.

Потім додаємо в кабачкову суміш сіль, цукровий пісок, мелений перець і томатну пасту.

Все перемішуємо і готуємо ще приблизно 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в ікру подрібнений часник і оцет.

Все перемішуємо і знімаємо казан з вогню.

В стерильній ємності розкладаємо готову кабачкову ікру і щільно закриваємо кришками. Повністю охолодити заготовку в перевернутому вигляді при кімнатній температурі.

Кабачкова ікра з смаженою цибулею готова!

Приємного вам апетиту!

Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Консервовані кабачки Страви з кабачків