Домашня ікра – неймовірно корисне і смачне блюдо. Приготувати ікру з баклажанів і перцю можна дуже швидко, а от насолоджуватися їй – всю зиму. Апетитна, пряна, з приємним яскравим кольором і ніжною текстурою! Просто смакота!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати ікру з кабачків баклажанів і перцю. Всі овочі промиваємо. Кабачки і баклажани нарізаємо невеликими кубиками.

Моркву і цибулю чистимо. Цибулю ріжемо шматочками, а моркву натираємо на тертці.

Перці і помідори також ріжемо кубиками.

Часник пропускаємо через прес.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Відправляємо всі овочі на сковороду, додаємо сіль, перець і цукор і тушкуємо під кришкою 35-40 хв

Тепер подрібнюємо в однорідне пюре овочі і розкладаємо ікру по стерилізованим банкам і закатуємо.

Приємного апетиту!

Гострий салат з баклажанів Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Консервовані кабачки Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів і кабачка на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму