Коли кабачкова ікра готується з запечених овочів, вона корисніша, т. к. при запіканні зберігаються корисні властивості овочів. Також перевага цього способу приготування в тому, що не потрібно нічого заважати і контролювати.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з запечених овочів просто! Овочі підготувати оглянути. Овочі вимити, висушити.
Не знімаючи шкірку з кабачків, порізати їх на шматочки середнього розміру.
Почистити цибулю і моркву, порізати їх на кубики невеликого розміру. Помідор порізати середніми шматочками. Почистити часник, порізати навпіл кожен зубчик
Форму для запікання змастити олією, скласти туди овочі, акуратно розподілити їх по дну. Присипати овочеве асорті перцем і сіллю, перемішати. Прикрити форму фольгою, не залишаючи щілин. При бажанні можна запікати овочі в рукаві. Духовку нагріти до 180 градусів і поставити туди форму з овочами.
Воду додавати немає потреби, з овочів вийде сік, і вони будуть запікатися в ньому. Запікати овочі півгодини.
Перекласти овочі разом з соком в каструлю, пробити блендером до утворення однорідної густої маси.
Поставити каструлю з вмістом на плиту, додати томатну пасту. Влити оцет, додати цукровий пісок. Всипати невелику кількість солі. Після закипання варити кабачкову ікру 2 хв., потім прибрати з плити.
Закатати гарячу ікру з простерилізовані банки і зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Кабачки в каструлі Кабачки з часником в духовці Кабачкова ікра Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві ПП рецепти з кабачків