Представлене вашій увазі страва стане справжньою знахідкою для тих, хто не може придумати, що можна приготувати з кабачків. Кабачковий пиріг – прекрасні варіант для тих, хто люби легкі і ніжні страви з яскравим незабутнім смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове (2 пластини) – 1000 гр.
- Кабачки – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачковий пиріг з сиром просто! Листкове тісто необхідно заздалегідь розморозити. Кабачки попередньо вимиваємо і нарізаємо кільцями. У тому випадку, якщо ви використовуєте не дуже молоді кабачки, рекомендуємо очистити їх від шкірки.
Потім розкачуємо листкове тісто і устеляємо їм лист, який був заздалегідь змащений рослинним маслом.
На розкатане тісто необхідно викласти кабачки, посипати їх спеціями і травами. Потім посипаємо кабачки натертим на середній тертці сиром.
Далі розгортаємо інший лист листкового тіста, яким ми накриємо наші кабачки. З’єднуємо краю верхнього і нижнього шарів тіста.
Не забуваємо зробити прокол тіста виделкою в декількох містах і відправляємо пиріг в духовку. Випікаємо нашу страву при температурі 210 градусів протягом двадцяти хвилин.
Поверхня готового пирога необхідно змастити вершковим маслом. Перед подачею пиріг охолодити і поливаємо бальзамічним оцтом.
Дієтичні страви з кабачків Кабачки з сиром Пироги ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків