Кабачковий торт без майонезу – корисне низькокалорійне блюдо, яке можна подавати на стіл як самостійне або як закуску. Закусочний торт можна подати на вечерю і він не зашкодить вашій фігурі. Кількість вживаного торта не обмежена, але, як і в будь-якому блюді потрібно знати міру.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 300 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Сир – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкового торта без майонезу? Зелень ретельно промийте під проточною водою і струсіть зайву вологу. Дрібно нарубаєте гострим ножем. Часник очистіть від лушпиння. Сметану викладіть в невелику піалу, додайте подрібнену зелень і очищений часник пропустіть через прес. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте.
Молоді кабачки добре вимийте і дайте обсохнути. Обріжте кінчики і натріть на крупній тертці. Якщо кабачки досить соковиті, трохи відіжміть їх руками і злийте зайву рідину.
Курячі яйця перемішайте з сіллю в окремій мисці і влийте до кабачків, ретельно перемішайте.
В тісто просійте борошно пшеничне з допомогою сита і додайте необхідну кількість рослинного масла. Доведіть до однорідної консистенції.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, змастіть невеликою кількістю рослинного масла. За допомогою столової ложки викладіть кабачкове тісто і рівномірно розподіліть його по всій поверхні сковороди. Смажте на середньому вогні близько п’яти хвилин.
З допомогою лопатки акуратно переверніть кабачковий млинець і смажте ще 3-5 хвилин. Таким чином, посмажте всі кабачкові млинці. Помідори добре вимийте і обсушіть, наріжте тонкими кільцями.
Блюдо, на якому будете збирати закусочний торт, змастіть невеликою кількістю, приготовленого раніше, сметанного соусу. Викладіть перший млинець. Змастіть його соусом і зверху розкладіть кільця помідора. Зберіть весь торт, чергуючи кабачкові млинці, сметанний соус і помідори.
Сир натріть на дрібній тертці і прикрасьте їм верхній, змащений сметанним соусом, кабачковий млинець, по колу розкладіть тонкі півкільця помідора, а в центрі прикрасьте гілочкою свіжої зелені. Готовий торт приберіть в холодильник мінімум на годину. Краще такий торт готувати ввечері, щоб за ніч він добре просочився в холодильнику.
Приємного апетиту!
Кабачковий торт з помідорами і сиром Страви з кабачків на сковороді Торт з кабачків Торт з кабачків з помідорами Торт з кабачків на сковороді