Секрет смаколики цієї страви полягає у швидкій смаженні кабачка, в результаті чого шматочки стають хрусткими і солодкими. Для посилення смаку пропонується кабачок посипати спеціями і трохи змастити оливковою олією, але можна і без нього. На велику компанію кількість інгредієнтів просто збільшіть.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Кабачки (молоді) – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – для змазування

Процес приготування:

Рецепт кабачків на грилі без масла гранично простий! Підготуйте всі необхідні продукти для смаження кабачків на грилі.

Кабачок промийте холодною водою і протріть насухо серветкою. Потім поріжте його на косі кружечки товщиною не більше 1 см Кабачкові кружечки розкладіть одним шаром на обробній дошці і по своєму смаку посипте сіллю, чорним перцем і чебрецем. Спеції і сіль трохи втирайте в м’якоть кабачка.

Потім кружечки переверніть на інший бік і також посипте сіллю і спеціями. За бажанням можете змастити кабачки невеликою кількістю оливкової олії.

Добре розігрійте гриль або сковороду «гриль». Гриль маслом не змащуйте. На гриль укладіть кружечки кабачків стороною, намазаний маслом.

Обсмажте кабачки протягом 1-1,5 хвилин, потім перевернути на інший бік і також швидко обсмажте. На кабачках повинен залишитися характерний слід гриля. Кабачки до м’якості не доводьте. Обсмажені кабачки перекладіть на порційну тарілку і для більш багатого смаку полийте кабачки бальзамічним оцтом або соком лимона.

Приємного апетиту!

Кабачки на грилі Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді