Смачний кляр може перетворити будь-яку страву! А кабачки в клярі виходять просто дивовижними. Вони зберігають ніжний смак, і набувають хрустку скоринку. Подаючи таку страву з часниковим соусом, ви отримуєте ідеальну закуску і компліменти рідних!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло олію – 100 мл
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Базилік сушений – за смаком
  • Чебрець свіжий – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 2 гілки
  • Петрушка – 2 гілки
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати смажені кабачки в клярі з часником і майонезом, кабачки миємо, зрізаємо у них хвостики і ріжемо кружальцями.

Складаємо їх в тарілку і посипаємо сіллю, залишаємо на 10-15 хв, щоб вони пустили сік. Потім зливаємо його.

Для кляру будемо викорисмент яйця розбиваємо в миску і змішуємо з борошном. Збиваємо все віночком.

Тепер додаємо в кляр спеції і сіль. Добре перемішуємо.

Обвалюємо кабачки в клярі з обох сторін.

Смажимо кабачки до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі, оскільки вони не будуть пригорати.

Приготуємо часниковий соус. Подрібнити часник через прес, змішаємо з майонезом і подрібненою зеленню.

Змащуємо готові кабачки приготованим соусом.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в клярі з часником на сковороді Кабачки в клярі на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Смажені кабачки з часником Страви з кабачків на сковороді Хрусткі кабачки