Не багато можуть по достоїнству оцінити смак кабачків, вже дуже він своєрідний. Тому найчастіше їх використовують як основу закусок і гарячих страв. Наприклад, фаршировані грибами і фаршем кабачки, запечені в духовці, виглядають оригінально і дуже зручні для подачі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачки, фаршировані фаршем і грибами. Кабачки для цієї страви краще брати молоді і невеликого розміру. Помийте їх і розріжте навпіл, вийміть м’якоть ложкою, у вас повинні вийти заготовки у формі човників з тонкими стінками. Обсмажте «човники» на сковорідці до золотистого кольору.
Печериці промийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками.
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. На соняшниковій олії обсмажте цибулю і печериці. Смажте, поки не випарується волога, додайте фарш, посоліть і поперчіть за смаком. В кінці додайте сметану, перемішайте, потушкуйте 7-10 хвилин.
Наповніть половинки кабачків засмажкою. Посипте зверху тертим сиром.
Форму змастіть маслом, викладіть в неї кабачки. Запікайте фаршировані кабачки в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин. Готові «човники» подавайте гарячими.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків