Не багато можуть по достоїнству оцінити смак кабачків, вже дуже він своєрідний. Тому найчастіше їх використовують як основу закусок і гарячих страв. Наприклад, фаршировані грибами і фаршем кабачки, запечені в духовці, виглядають оригінально і дуже зручні для подачі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачки, фаршировані фаршем і грибами. Кабачки для цієї страви краще брати молоді і невеликого розміру. Помийте їх і розріжте навпіл, вийміть м’якоть ложкою, у вас повинні вийти заготовки у формі човників з тонкими стінками. Обсмажте «човники» на сковорідці до золотистого кольору.

Печериці промийте, очистіть і наріжте невеликими шматочками.

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. На соняшниковій олії обсмажте цибулю і печериці. Смажте, поки не випарується волога, додайте фарш, посоліть і поперчіть за смаком. В кінці додайте сметану, перемішайте, потушкуйте 7-10 хвилин.

Наповніть половинки кабачків засмажкою. Посипте зверху тертим сиром.

Форму змастіть маслом, викладіть в неї кабачки. Запікайте фаршировані кабачки в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин. Готові «човники» подавайте гарячими.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з сиром Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків