Кабачки можна використовувати як основу для фаршированих страв, вони добре поєднуються з м’ясом та іншими овочами. В цілому виходить дуже корисне і ніжне блюдо під апетитною сирною скоринкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки (молоді) – 4 шт.
- Куряче філе – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 – 1 шт.
- Сир Пармезан – 100 – 150 гр.
- Вершки 20% – 200 мл
- Базилік свіжий – 2 гілки
- Кріп – 2 гілки
- Петрушка – 2 гілки
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачки, фаршировані куркою і овочами. Кабачки вимити, обітріть від вологи паперовими рушниками. Розріжте кабачки навпіл, якщо плоди дуже дрібні, то зріжте з них верхню частину.
Обережно за допомогою ложки або невеликого ножика вийміть м’якоть з кабачків, залишаючи стінки 7-10 міліметрів, намагайтеся не протикати овоч наскрізь.
Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, обсмажте човники з кабачків у двох сторін. Потім зменшіть вогонь, додайте на сковорідку трохи води, залиште кабачки гаситися під кришкою 10-15 хвилин.
Викладіть заготовки з кабачків у форму для запікання.
Куряче філе помийте, обсушити, наріжте кубиками. Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, викладіть філе куряче, обсмажте, постійно перемішуючи. Посоліть, приправте за смаком, доведіть м’ясо до золотистого кольору і зніміть сковороду з вогню. Перекладіть курку в миску.
Болгарський перець помийте, видаліть перегородки і серцевину з насінням, м’якоть дрібно наріжте. З лука зніміть лушпиння, дрібно наріжте його. На сковорідку додайте трохи соняшникової олії, викладіть цибулю, перець, смажте до м’якості.
М’якоть кабачків наріжте кубиками, додайте на сковороду, варіть 3-5 хвилин.
Потім перекладіть курку до овочів, перемішайте.
Помідор помийте, опустіть його на пару хвилин в окріп, зніміть шкірку і наріжте м’якоть. Часник пропустіть через прес. Додайте на сковороду помідори, рубану зелень, подрібнений часник, цукор, сіль і перець за смаком.
Сир натріть на тертці. Для соусу змішайте вершки і томатну пасту. Кабачкові човники наповніть начинкою, полийте соусом і посипте тертим сиром.
прогрійте Духовку до 180 градусів і запікайте кабачки 25-35 хвилин. Готові фаршировані куркою і овочами кабачки трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки з помідорами Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки на кожен день Курячі грудки з кабачками ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків