Кабачки можна використовувати як основу для фаршированих страв, вони добре поєднуються з м’ясом та іншими овочами. В цілому виходить дуже корисне і ніжне блюдо під апетитною сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки (молоді) – 4 шт.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 – 150 гр.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Базилік свіжий – 2 гілки
  • Кріп – 2 гілки
  • Петрушка – 2 гілки
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачки, фаршировані куркою і овочами. Кабачки вимити, обітріть від вологи паперовими рушниками. Розріжте кабачки навпіл, якщо плоди дуже дрібні, то зріжте з них верхню частину.

Обережно за допомогою ложки або невеликого ножика вийміть м’якоть з кабачків, залишаючи стінки 7-10 міліметрів, намагайтеся не протикати овоч наскрізь.

Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, обсмажте човники з кабачків у двох сторін. Потім зменшіть вогонь, додайте на сковорідку трохи води, залиште кабачки гаситися під кришкою 10-15 хвилин.

Викладіть заготовки з кабачків у форму для запікання.

Куряче філе помийте, обсушити, наріжте кубиками. Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, викладіть філе куряче, обсмажте, постійно перемішуючи. Посоліть, приправте за смаком, доведіть м’ясо до золотистого кольору і зніміть сковороду з вогню. Перекладіть курку в миску.

Болгарський перець помийте, видаліть перегородки і серцевину з насінням, м’якоть дрібно наріжте. З лука зніміть лушпиння, дрібно наріжте його. На сковорідку додайте трохи соняшникової олії, викладіть цибулю, перець, смажте до м’якості.

М’якоть кабачків наріжте кубиками, додайте на сковороду, варіть 3-5 хвилин.

Потім перекладіть курку до овочів, перемішайте.

Помідор помийте, опустіть його на пару хвилин в окріп, зніміть шкірку і наріжте м’якоть. Часник пропустіть через прес. Додайте на сковороду помідори, рубану зелень, подрібнений часник, цукор, сіль і перець за смаком.


Сир натріть на тертці. Для соусу змішайте вершки і томатну пасту. Кабачкові човники наповніть начинкою, полийте соусом і посипте тертим сиром.

прогрійте Духовку до 180 градусів і запікайте кабачки 25-35 хвилин. Готові фаршировані куркою і овочами кабачки трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Кабачки з помідорами Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки на кожен день Курячі грудки з кабачками ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків