Кабачки, фаршировані курячим філе, однозначно можуть стати приводом, щоб зібратися всією родиною за обіднім столом. Таке блюдо зазвичай подобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 4 шт.
- Куряче філе – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сир Пармезан – 140 гр.
- Вершки 20% – 200 мл
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 1 гілка
- Петрушка – 1 гілка
- Базилік свіжий – 1 гілка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачки, фаршировані курячим філе, кабачки помити і порізати уздовж навпіл. Якщо кабачки зовсім невеликі, то можна прибрати тільки верхню частину (кінчик).
Акуратно позбавити кабачки від м’якоті, залишити стінки приблизно 1 см завтовшки або трохи менше. Головне при цьому не проколоти шкірку наскрізь.
Нагріти в сковороді рослинне масло в невеликій кількості, покласти в нього човники і смажити з обох сторін, поки кабачки трохи не зарум’яняться. Влити до кабачків невелику кількість води, зменшити вогонь до слабкого. Смажити човники, накривши кришкою, до м’якого стану приблизно 10-15 хв. Якщо необхідно, долити ще трохи води.
Перекласти човники з кабачків у форму для випічки.
Для начинки філе помити, промокнути паперовими серветками, порізати невеликими кубиками. М’якоть, вирізану з кабачків, порізати кубиками. Помити перець, видалити коробку з насінням, порізати невеликими кубиками. З помідорів зняти шкірку, зануривши його на декілька хвилин в окріп. Порізати помідор невеликими кубиками. Почистити цибулину, дрібно нарізати дрібними кубиками. Почистити часник, подрібнити. Зелень промити в холодній воді і дрібно нашаткувати. Розпустити в сковороді вершкове масло, додати до нього рослинне. Покласти шматочки курки і обсмажувати на сильному вогні, помішуючи, до рум’яності. Коли сік випарується, покласти ще трохи вершкового масла, додати сіль з перцем, перемішати і прибрати з плити.
Перекласти курячі кубики в тарілку і поставити на столі. У сковороді нагріти рослинне масло, змішане з вершковим маслом, додати цибулю, посолити, смажити до м’якості. Покласти солодкий болгарський перець.
Обсмажувати, перемішуючи, 5 хв.
Покласти до овочів м’якоть кабачків.
Смажити ще 4 хв
Додати до овочів курку і перемішати.
Покласти кубики помідори, часник, зелень, посолити, поперчити, всипати зовсім трохи цукру і перемішати. При бажанні можна всипати жменю кедрових горішків.
Для соусу змішати кетчуп вершки, посолити, збовтати. Заповнити човники начинкою.
Полити соусом кабачки.
Присипати дрібно натертим твердим сиром.
Запекти в духовці, нагрітій до 180 градусів, приблизно 35-40 хв. Готові фаршировані кабачки через 5-10 хв. можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Дієтичне кабачки в духовці Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з помідорами, сиром і часником в духовці Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки на вечерю