Фаршировані кабачки м’ясом тушковані – це корисне і поживне блюдо, приготування якого не забере багато часу. Смак кабачків чудово поєднується з різним видом м’яса. Нейтральність смаку кабачків не перебиває смак м’яса, а доповнює його. Шукайте рецепт легкого і смачної вечері з кабачків? Тоді цей варіант підходить для вашого випадку!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Як приготувати кабачки фаршировані м’ясом тушковані? Відваріть рис в підсоленій воді до готовності.
Потім в зручну ємність поміщаємо м’ясний фарш, відварений рис і куряче яйце.
Додаємо сіль за смаком.
Очищений цибулю (одну цибулину залишаємо для заправки) натираємо на крупній тертці і додаємо в ємність з фаршем.
Всі інгредієнти перемішуємо.
Кабачки промиваємо. Якщо плоди молоді, то знімати шкірку немає необхідності.
Нарізаємо кабачки у вигляді кілець, товщина яких приблизно 3 див. Середину нарізаних кабачків необхідно прибрати за допомогою ножа або ложки.
У підготовлені кабачки викладаємо фарш.
Після цього укладаємо фаршировані кабачки шарами в підходящу каструлю.
Далі наливаємо в каструлю воду і підсолюємо її.
Ставимо ємність з кабачками на вогонь і даємо трохи покипіти.
Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо їх і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум’яного кольору.
Потім додаємо до них дрібно нарізаний помідор і сметану.
Додаємо трохи солі, все перемішуємо, тушкуємо 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.
Перекладаємо отриману заправку в каструлю з фаршированими кабачками. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо блюдо 40 хвилин.
По готовності розкладаємо фаршировані кабачки порційно по тарілках, за бажанням присипаємо свіжою зеленню. Як варіант – можна додати свіжу зелень в заправку. Смачне і дуже апетитне блюдо готове!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки в каструлі Кабачки з м'ясом Кабачки з фаршем Рис з кабачками Страви з кабачків