Якщо ви дуже любите овочі гриль, є чудовий спосіб приготувати їх в домашніх умовах, навіть якщо у вас немає сковороди гриль. Пропоную приготувати кабачки на решітці в духовці. Приготовлені таким способом овочі практично нічим не відрізняються від овочів, приготованих на вогні, за винятком специфічного запаху багаття.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 700 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати кабачки в духовці на решітці, підготуйте необхідні продукти для приготування страви. Кабачки, баклажани і болгарський перець ретельно вимийте і дайте обсохнути. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Баклажани наріжте на великі шматки, посоліть і залиште на 20 хвилин, потім промийте і просушіть. Кабачок наріжте півкільцями товщиною приблизно 1,5 см.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте на великі частини.
Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте уздовж на середні за розміром шматочки.
Нарізані овочі викладіть в глибоку миску.
Сіль, чорний мелений перець і сухі трави змішайте в невеликій мисці.
Додайте спеції до овочів.
Збризніть рослинним маслом і ретельно перемішайте.
Підготовлені овочі викладіть на решітку, рівномірно розподіліть. Акуратно помістіть в духову шафу. На низ поставте деко.
Готуйте овочі при температурі 200 градусів приблизно 15-20 хвилин. Готову страву подавайте на стіл з рибою або м’ясом.
Приємного апетиту!
Дієтичне кабачки в духовці Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з баклажанами ПП рецепти з кабачків