Відмінні кабачки по-корейськи легко готуються на зиму за цим рецептом – він хороший тим, що не вимагає стерилізації. Закочуйте кабачки таким способом, і ви не пошкодуєте: взимку такий салат одним з перших зникне з вашої комори! До того ж рецепт зовсім простий, а компоненти для закачування коштують дуже дешево, або ж і зовсім ростуть на власному городі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Часник – 7 – 10 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 0.5 кг
- Сіль – 1.5 – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Перець чилі – 0.5 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачків по-корейськи на зиму без стерилізації. Кабачок і моркву натріть на тертці і змішайте в мисці.
Зробіть заправку з болгарського перцю, часнику і цибулі, перемелених разом на м’ясорубці. Не забудьте попередньо очистити перець від насіння.
У великій каструлі з’єднайте всі інгредієнти, додайте туди ж цукор, сіль, оцет, рослинна олія.
Червоний мелений перець можна замінити на чорний, він менш гострий. Перець чилі рекомендується додавати лише в тому випадку, якщо вам подобаються вогненно-гострі страви.
Вміст каструлі залиште на кілька годин, щоб сік з овочів добре виділився.
Через 3-4 години, коли соку стане дуже багато, вміст каструлі закип’ятіть на сильному вогні, а потім поваріть 7-10 хвилин на повільному вогні, помішуючи.
Потім салат можна розкладати по стерилізованим банкам, закупорювати кришками, остуджувати в перевернутому вигляді під пледом і ховати на тривале зберігання.
Якщо ж ви хочете їсти кабачки по-корейськи не чекаючи зими, тоді варити їх не потрібно, просто розкладіть салат по банкам, укупорьте не дуже щільно (сік може почати витікати з-під кришок) і відправте не три доби в прохолодне приміщення або ж у холодильник і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Консервовані кабачки Салат з кабачків і перцю на зиму Салати з кабачків на зиму