Смачна гостра закуска виходить з кабачків і моркви з часником і приправами, загорнених на зиму. Взимку цю заготовку можна використовувати також для швидкого приготування овочевого гарніру.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 4 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Часник – 3 головки
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Приправа для корейської моркви – 1 пакет

Процес приготування:

Як приготувати кабачки по-корейськи на зиму кубиками? Кабачки помити, зняти з них шкірку (з молодих можна не знімати). Порізати плоди на кубики, м’якоть зсередини з насінням викинути.

Велику моркву почистити, помити і потерти на тертці. Змішати морква з кабачками і перекласти у велику глибоку каструлю.

Окремо в миску покласти часник, пропущений через прес, влити рослинне масло з оцтом, додати цукор, сіль, приправи для корейської моркви і все перемішати. Залити отриманим розсолом моркву з кабачками, перемішати і залишити на 3 години, щоб кабачки встигли просочитися маринадом і дали сік.

Після закінчення зазначеного часу закуску розкласти по банках, стерилізувати в каструлі близько півгодини, прикривши кришками.

Дістати банки з каструлі щипцями і закатати. Накрити теплим пледом або ковдрою і дати охолонути до кімнатної температури. Далі прибрати заготовки в підвал або комору. Вжити протягом 1 року.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Консервовані кабачки Салати з кабачків на зиму