Смажені кабачки кружечками – дуже популярне у господинь блюдо. І це неспроста: багатому врожаю цього сезонного корисного овоча просто не можна дати пропасти. Тим більше, що це блюдо не тільки сприятливо позначається на здоров’я, але ще і всім подобається, так як воно дуже смачне і соковите.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 3 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати смажені кабачки кружечками просто! Кріп і петрушку помити, просушити на паперовому рушнику. Зелень дрібно порубати. Часник очистити і дрібно нарізати. У глибокій ємності змішати сметану, кріп з петрушкою, часник. Посолити і поперчити суміш за смаком, ретельно перемішати. Поставити ненадовго в холодильник.
Кабачки помити, почистити, видалити при необхідності насіння, нарізати кружечками.
Висипати борошно на плоску тарілку, трохи посолити її і поперчити. Обваляти в борошні кожен кружечок кабачка, обсмажити на сковороді, розігрітій з рослинним маслом. Смажити з двох боків до появи золотистої скоринки.
На кожен готовий кружечок кабачка викласти по 1 ч. л. сметанного соусу і відразу ж подавати смажені кабачки кружечками до столу. Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки з кропом і часником Кабачки на сніданок Смажені кабачки Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді