Кабачки, приготовлені в духовці, завжди виходять соковитими і ніжними. Додаючи до тертим кабачків різні компоненти – сир, яйця, спеції – можна досягти гармонійності смаку готового страви. Якщо вам потрібен рецепт легкого і нежирного страви з кабачків, то даний варіант саме для цього випадку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачки терті в духовці. Починаємо прогрівати духовку до температури 180 градусів.
Кабачки промиваємо, відрізаємо з двох сторін хвостики і потім подрібнюємо на крупній тертці.
Після цього натираємо на крупній тертці твердий сир і додаємо його до кабачків.
Курячі яйця вбиваємо в робочу ємність до решти інгредієнтів.
Приправляємо сіллю і спеціями за смаком. Перемішуємо до рівномірного розподілу інгредієнтів. Після змішування компонентів кабачки пустять сік, просто злийте його.
Форму для випічки слід змастити рослинним маслом.
Потім викладаємо в підготовлену форму кабачкову масу і розрівнюємо.
Ставимо форму з кабачками в розігріту духовку на 25 хвилин. Готові кабачки терті дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути – блюдо готове до подачі до столу.
Приємного вам апетиту!
Гарнір з кабачків Дієтичне кабачки в духовці Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з сиром ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків