Кабачки, приготовані в мікрохвильовій печі, стануть паличкою-виручалочкою, коли зовсім немає часу і хочеться смачно перекусити. Цей рецепт простий в приготуванні, займає мінімум часу, тому з ним впорається кожен. Для смачного і легкого вечері не обов’язково використовувати духовку, часом мікрохвильовка – відмінне рішення.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Майонез – 30 гр.
  • Сметана – 30 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 15 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачки в клярі в мікрохвильовці просто! Кабачок промиваємо й обсушуємо рушником. Якщо овоч молодий, то можна не знімати шкірку. Якщо використовуєте кабачок не цього сезону, то очистіть його і приберіть насіння.

Вимитий кабачок нарізаємо тонкими кружечками. Далі блюдо, яке придатне для використання в мікрохвильовій печі, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на нього підготовлені кабачки.

Приготуємо сметано-майонезний соус для кабачків. Для цього в окремій ємності змішуємо сметану і майонез. Видавлюємо до них зубчик часнику і все перемішуємо.

Кожен кружечок кабачка зверху промазуємо соусом і викладаємо на блюдо. Зверху присипаємо кабачки сіллю і перцем. Щоб кабачкові кружечки точно пропеклися, викладайте їх на блюдо тільки в один шар.

Мікрохвильову піч виставляємо на максимальну потужність і відправляємо запікатися кабачки на 10 хвилин. Швидке і смачне блюдо готове! До столу подаємо відразу в теплому вигляді.

Приємного вам апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в клярі Кабачки з майонезом і часником