Кабачки, приготовані в мікрохвильовій печі, стануть паличкою-виручалочкою, коли зовсім немає часу і хочеться смачно перекусити. Цей рецепт простий в приготуванні, займає мінімум часу, тому з ним впорається кожен. Для смачного і легкого вечері не обов’язково використовувати духовку, часом мікрохвильовка – відмінне рішення.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 500 гр.
- Майонез – 30 гр.
- Сметана – 30 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 15 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки в клярі в мікрохвильовці просто! Кабачок промиваємо й обсушуємо рушником. Якщо овоч молодий, то можна не знімати шкірку. Якщо використовуєте кабачок не цього сезону, то очистіть його і приберіть насіння.
Вимитий кабачок нарізаємо тонкими кружечками. Далі блюдо, яке придатне для використання в мікрохвильовій печі, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на нього підготовлені кабачки.
Приготуємо сметано-майонезний соус для кабачків. Для цього в окремій ємності змішуємо сметану і майонез. Видавлюємо до них зубчик часнику і все перемішуємо.
Кожен кружечок кабачка зверху промазуємо соусом і викладаємо на блюдо. Зверху присипаємо кабачки сіллю і перцем. Щоб кабачкові кружечки точно пропеклися, викладайте їх на блюдо тільки в один шар.
Мікрохвильову піч виставляємо на максимальну потужність і відправляємо запікатися кабачки на 10 хвилин. Швидке і смачне блюдо готове! До столу подаємо відразу в теплому вигляді.
Приємного вам апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки в клярі Кабачки з майонезом і часником