Кабачки в клярі зі сметаною – блюдо, яке можна приготувати в якості закуски навіть на свято. Кабачки в клярі готують на сковороді, в духовій шафі та у фритюрі. Якщо ви хочете скоротити калорійність закуски, запікайте кабачки в духовці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Петрушка – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачки в клярі зі сметаною просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для закуски з кабачків в клярі зі сметаною.

Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути. Обріжте кінчики і очистіть шкірку за допомогою овочечистки. Очищений кабачок нарізати тонкими кружечками.

Зелень петрушки добре промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем.

В глибоку ємність викладіть сметану, додайте подрібнену зелень петрушки, розбийте куряче яйце. Ретельно перемішайте.

Якщо кляр вийшов рідким, додайте борошно пшеничне.

Доведіть до гладкої однорідної консистенції з допомогою віночка або міксера на низьких обертах.

В отриманий кляр додайте за смаком сіль і чорний мелений перець. Ще раз перемішайте. Нарізані кабачки перемістіть в ємність з кляром.

добре розігрійте Сковороду. Налийте невелику кількість рослинного масла. Кабачки, вкриті кляром, викладіть на сковороду. Обсмажте протягом декількох хвилин на середньому вогні.

Обережно, скориставшись лопаткою або двома виделками, переверніть на іншу сторону і обсмажте ще кілька хвилин.

Тарілку застелити паперовими рушниками і викладіть готові кабачки, щоб вбралося зайве масло. Кабачки викладіть на блюдо і подавайте на стіл, прикрасивши гілочками петрушки.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки на сковороді швидко і смачно Смажені кабачки Страви з кабачків