Кабачок – один з популярних претендентів для запікання на мангалі. Перед вами простий рецепт приготування кабачків в соєвому соусі, запечених на мангалі. Таке блюдо стане відмінним доповненням для традиційного шашлику. Кабачок, замаринований в соєвому соусі, виходить дуже соковитим і апетитним.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Прованські трави – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати кабачки в соєвому соусі на мангалі просто! Кабачки промийте, зріжте з двох сторін кінчики, сам плід наріжте кільцями (приблизна товщина близько 1 см). Ідеальним варіантом для запечених на мангалі кабачків є використання молодих плодів – з них страва виходить смачнішим.

Підготуйте маринад, змішуючи соєвий соус, рослинна олія і прованські трави. Далі додайте в маринад пропущений через часник і сік, видавлений іл половинки лимона. Все перемішайте і помістіть кабачки в маринад. Після цього перекладіть кабачки в контейнер з кришкою, в кінці перелив туди ж і залишився маринад.

Залиште маринуватися овочі при кімнатній температурі на 3 години (якщо дозволяє час, то можна прибрати на ніч у холодильник).

На підготовлені вугілля відправляємо запікатися мариновані кабачки. Використати для цього можна як грати, так і шампури.

Подавайте готову страву до столу в гарячому вигляді. За бажанням можна прикрасити його свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі