Хочу порекомендувати цікавий спосіб приготування фаршированих кабачків. Очищені від насіння кабачки начиняють фаршем, а потім запікають у духовці. Кабачкова закуска виходить ситна і смачна з приємною сирною скоринкою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування фаршированих кабачків в духовці кільцями? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду. Налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену цибулю. Обсмажте протягом декількох хвилин на середньому вогні.

Моркву помийте і очистіть за допомогою овочечистки. Скориставшись великою теркою, натріть очищену моркву. Додайте до смаженій цибулі, ретельно перемішайте, готуйте ще кілька хвилин.

М’ясний фарш викладіть в глибоку миску і додайте обсмажені овочі, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, і добре перемішайте.

Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути. Обріжте кінчики і очистіть шкірку за допомогою овочечистки. Очищений кабачок нарізати товстими кружечками. За допомогою столової ложки вийміть серцевину.

Деко застеліть пергаментним папером, викладіть підготовлені кабачки.

Кабачки начиніть фаршем.

Помідори ретельно помийте. Наріжте тонкими кільцями. Викладіть поверх фаршированих кабачків.

Твердий сир натріть на крупній тертці. Кабачки присипте натертим сиром. Увімкніть Духовку для розігріву. Запікайте кабачки 45 хвилин при температурі 180 градусів. Запечені кабачки перекладіть на блюдо, прикрасивши дрібно нарубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом Кабачки з помідорами Кабачки з фаршем в духовці Кабачки на кожен день ПП рецепти з кабачків