Фаршировані печериці на мангалі – універсальне блюдо. Воно може використовуватися в якості закуски, в качестве гарнір для м’яса, риби або овочів, в якості основного блюда з зеленню або будь-яким гарніром. Так чи інакше, фаршировані шампіньйони – дуже смачне і ароматне блюдо з димком.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Печериці свіжі – 10 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Ковбаса сирокопчена – 50 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Масло рослинне – 40 гр.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати фаршировані печериці на мангалі легко! Печериці промити, просушити на кухонному рушнику. Видалити плівку з капелюшків грибів, а також ніжки, щоб було місце для начинки. Ніжки залишити, вони нам ще знадобляться.

Часник очистити, натерти на дрібній тертці.

В целофановий пакет скласти очищений печериці, часник. Додати в пакет майонез, акуратно все перемішати.

Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Подрібнити також залишені ніжки печериць.

Сирокопчену ковбасу нарізаємо маленькими кубиками.

Помідор помити, просушити і також дрібно нарізати.

В глибокій ємності змішати цибулю, гриби, ковбасу, помідор. Петрушку і зелену цибулю помити, просушити і дрібно нарізати. Додати зелень до решти інгредієнтів, все ретельно перемішати.

На рослинному маслі обсмажити начинку для печериць до появи золотистої апетитною скоринки.

Дістати капелюшки печериць з пакета, викласти їх на решітку. Смажити гриби на мангалі з двох сторін до легкого зарум’янювання.

Сир натерти на крупній тертці.

Начинку викласти на кожну капелюшок печериці. Гриби посипати сиром. Поставити решітку з грибами знову на мангал на 5 хвилин.

Готові фаршировані печериці на мангалі прикрасити зеленню і можна подавати на стіл!

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Овочі гриль на мангалі Печериці в майонезі на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі