Кабачки, приготовані на сковороді гриль – прекрасний спосіб насолодитися смачним і корисним овочем без шкоди для здоров’я. Завдяки такому варіанту приготування кабачки максимально зберігають свої корисні властивості і смакові якості. Не можна не відзначити, що своєрідну нотку пікантності страві, яку можна вживати як самостійного, так і в якості гарніру, надає часниково-лимонна заправка. В цьому дуже легко переконатися, приготувавши кабачки на грилі, скориставшись інструкції, яку ми представляємо вашій увазі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лимон – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Італійські трави – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати кабачки з часником на грилі легко! Для початку займемося кабачком. Його необхідно ретельно вимити, потім протерти паперовим рушником. Наступний крок – нарізаємо кабачок кружечками товщиною в один сантиметр.
В окрему ємність відправляємо розтоплене вершкове масло, з’єднуємо його з часником, пропущеним через прес, а також з соком половини лимона, італійськими травами, сіллю і перцем. Отриману масу необхідно ретельно перемішати, а потім змастити нею кабачкові кільця з обох сторін.
Далі викладаємо змащені кабачки на розігріту сковорідку-гриль. Обсмажувати кабачок необхідно протягом двох-трьох хвилин з обох сторін.
Кабачки, приготовані на сковороді гриль, можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. При бажанні страву можна прикрасити рубаною зеленню.
Гарнір з кабачків Кабачки на грилі